Megérkezett a legújabb jármű a 3-as metróra

Vörös Attila   ·   2017.11.25. 18:45
000c_171124_P1240459_k

Annyira kis édibédi vonat futópróbázott péntek délelőtt a lajosmizsei vonalon, hogy az ember legszívesebben odalépne hozzá és jócskán megsimogatná. Amikor elindul, elszántan teper, az pedig már a cukiságnak egy büntetendő foka. Mégis: ha meglátják, ne szálljanak fel rá! Nem, nem bírtam megállni, hogy valami béna viccet elsüssek, ebbe a vonatba be kell szállni...

„Milyen az idő odalenn?” – kérdezte a Kárpát Vasút GSM-R-mérést végző Jenbacher motorvonatának masinisztája a szemből érkező kollégájától a kispesti keresztnél. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A Swietelsky új járműveket hozott Budapestre, amelyek a 3-as metró felújítása során fognak közreműködni az alagútban. Pénteken öt kéttengelyes pőrekocsi és a 99 81 9485 560-2 pályaszámú motor futópróbázott Kőbánya-Kispest és Gyál között, de a motor magában is ment egy kört a lajosmizsei vonalon. A Swietelsky-narancs-kék festésű gépére a metróvonal logóját is felfestették, igazi célhardverről van tehát szó! Szolgálataira most évekig szükség lesz a 3-as metróvonalon. Információink szerint legalább két ilyen swietelskys metró-TVG (teher-vágánygépkocsi) van már Budapesten.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek