Befutott az összes új trolibusz Budapestre

iho.hu   ·   2023.06.01. 19:30
troli

Felfrissült a fővárosi troliflotta, miután az utolsó, kedvezményes áron megvásárolt trolibusz is befutott. 

Az összes trolibusz megérkezett Budapestre abból a 48 járműből álló flottából, amelyet kedvezményes áron sikerült beszereznie a BKK-nak. A korszerű, alacsonypadlós trolik mindegyike légkondicionált, és a beépített akkumulátoroknak köszönhetően legalább négy kilométert önjáró üzemmódban, felsővezeték nélkül is képesek megtenni. 

Az új Solaris–Škoda Trollino trolibuszokból eddig 44 állt forgalomba, a legújabb jövevények pedig várhatóan júniusban, de legkésőbb ősztől szolgálják majd a fővárosi közlekedőket. A korszerű és alacsonypadlós új járművekkel a teljes budapesti trolibuszhálózaton találkozhatnak az utasok. A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni, így olyan helyen is haladhatnak, ahol nem csatlakoznak a felsővezetékre.

A fővárosi trolibuszpark megújulása annak köszönhető, hogy a BKK a székesfőváros önkormányzatának finanszírozásával élhetett az opciós lehívási lehetőségével, és a Solaris–Škoda járművek gyártójával 2014-ben kötött szerződése alapján megrendelte a fennmaradó 48 járművet. A főváros szempontjából rendkívül előnyös konstrukcióban érkeznek Budapestre a járművek, szinte még 2014-es árakon. A trolik összesen mintegy 26,7 millió euróba kerülnek, a fedezetről a fővárosi önkormányzat gondoskodik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek