Meghallgatták a szegedieket – változik a tömegközlekedés

iho   ·   2015.03.09. 10:54

Szombattól a késő esti időszakban a 20 percenként közlekedő 2-es villamosok indulási időpontjait úgy ütemezi át a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT), hogy Szeged pályaudvaron a villamosokra a 22.15 és 23.17 órakor, Budapestről (elvileg) érkező vonatok utasai elérjék a járatokat. Ezzel a megbízhatóbbá válik az átszállási lehetőség a 22.15 órakor érkező vonat után induló villamosjáratról Újszeged és Szőreg, valamint a 23.17 órakor érkező vonat után induló villamosjáratról Újszeged, Felsőváros és Tarján felé is.

A 8-as és 10-es trolibuszok menetrendjeit, az indulási időket és a követési rendet még jobban összehangolják. Tanítási munkanapokon mindkét viszonylaton a reggeli csúcsidőszakban a korábbinál sűrűbben, nagyobb kapacitással, átlagosan 5 perces sűrűséggel fognak közlekedni a trolibuszok, ezzel is enyhítve a korábban tapasztalt csúcsidei zsúfoltságot. Napközben 9 és 14 óra között 10, míg a délutáni időszakban 18 óráig 7–8 percenként indulnak a járművek. A Makkosház végállomásról induló utasok kérésének tesz eleget az SZKT azzal, hogy a reggeli csúcsforgalomban a 8-as és a 19-es trolibuszjáratokat is összehangolják: tanítási munkanapokon 06.50 és 08.09 óra között 3–4 percenként, egyenletes elosztás szerint indítják a járatokat a belváros irányába.

A hétvégi időszakban a 8-as és 10-es viszonylaton, szintén összehangolva, 15 percenként indulnak a trolibuszok, ezzel sűrítve 20-ról 15 percesre a 10-es vonal követési idejét, míg a 8-as járatok sűrűsége 12-ről 15 percesre módosul, így a közös, Berlini körút és Klinikák közötti közös szakaszon egyenletes, 7–8 percenkénti szolgáltatást vehetnek igénybe a szegediek.

A menetrendi optimalizálás további fontos eleme, hogy késő esti járatpárt is indítanak a 10-es trolibuszvonalon: Tarján, Víztorony térről 23.20 órakor is biztosítanak a belvárosba eljutási lehetőséget, míg a 23.35 órai indulással a Klinikák felől lehet Felsőváros és Tarján irányába utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek