Meghosszabbított buszsáv a Mészáros utcában

MTI   ·   2011.12.19. 13:38

Átadták a meghosszabbított buszsávot az I. kerületi Mészáros utcában; a Lánchíd irányába közlekedő 105-ös busz az eddiginél hosszabb összefüggő szakaszon használhatja az önálló sávot, így csökken a járat menetideje – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

A beruházásnak köszönhetően naponta mintegy 19 ezer utas utazási feltételei javultak Buda egyik legforgalmasabb útvonalán – írták.

A közlemény szerint az I. kerületi Mészáros utcában és a Győző utcában hosszabbodott meg a régi buszsáv. A Lánchídra vezető Márvány utca–Győző utca–Mészáros utca–Alagút utca útvonalon közlekedő buszok már nem a dugóban várakoznak és a hegyvidékről érkező utasok gyorsabban érhetik el úti céljukat.

A 63 millió forintos összköltségű projekt – amelyből csaknem 57 millió forintnyi európai uniós támogatás – keretében kiszélesítették az útpályát a Mészáros utca 13. számtól a Pálya utca torkolatáig mintegy százméteres szakaszon, valamint a Mészáros utca és a Mészáros köz közötti járdát is. Ezzel egyidejűleg a meglévő útpályát is felújították, s ezzel párhuzamosan összehangolták a lámpaprogramokat – írta a BKK.

Kapcsolódó hírek