Megint baj van a cseheknél

iho/vasút   ·   2016.09.13. 18:45
400px_regionova

A szeptember tizenharmadika nem volt szerencsés nap a cseh vasúton. Kedden tizenhárom (még ez is!) óra tizenöt perckor a 814 209-es Regionova-motorvonatból és a 810 223-as szóló motorkocsiból álló személyvonat Strážnice és Vnorovy állomások között egy biztosított útátjáróban egy a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtó pótkocsis traktort gázolt. A találkozás során a vonat maga alá gyűrte a mezőgazdasági járművet, és minden kocsija kisiklott. A traktor gyakorlatilag megsemmisült, kigyulladt, a lángok pedig átterjedtek a háromrészes motorvonat első egységére is. A balesetben a traktor vezetője meghalt, a mozdonyvezető és hét utas pedig megsérült. A motorvonat és a motorkocsi is súlyosan megrongálódott, az anyagi kár jelentős. Az eset miatt a Vrbovce–Hodonin vonalon a forgalmat leállították, várhatóan a holnapi üzemkezdetre indulhat el újra – jelenti partneroldalunk, a railpage.net.

Strážnice és Vnorovy állomások között egy traktor hajtott személyvonat elé, a szerelvény kisiklott és kigyulladt. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: railpage.net)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek