Inspiro: fel Varsó meghódítására!

iho   ·   2013.10.04. 20:00
insp_kk

A Varsói Metrótársaság (Metro Warszawskie Sp. z o.o.) 2011 februárjában a Siemensből és a lengyel járműgyártó Newagból álló konzorciumot bízta meg harmincöt hatrészes Inspiro metrószerelvény szállításával, összesen 272 millió euró (több mint 83 milliárd forint) értékben – közölte a Siemens. A metrókat először a 2010-es berlini InnoTranson mutatták be, a Siemensnek eddig ez volt a legnagyobb megrendelése Lengyelországból. Az első tíz metrót Bécsben gyártják, a többi kocsi végszerelését pedig Nowy Sącz-ban végzik.

A lengyelek új metrója<br>(fotók: Siemens)

Az Inspiro elsőként Varsóban kapta meg a típusengedélyt. A lengyel fővárosnak jelenleg egy, huszonhárom kilométer hosszú, huszonegy állomásos metróvonala van. Az új, 2-es vonalat jelenleg is építik. A tervek szerint az Inspiro járművek mindkét vonalon közlekednek majd.

Könnyűszerkezetes felépítésének és a modern hajtástechnikának köszönhetően a szóban forgó metrószerelvények gazdaságosan, kedvező energiafelhasználás mellett üzemeltethetők. A jármű 95 százalékban újrahasznosítható anyagból készült.

Komfortos utastér

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek