Megkezdődik az M25-ös autóút és az M3-as csomópontjának építése

iho/közút   ·   2019.03.21. 10:10

Ütemterv szerint halad az M25-ös autóút déli szakaszának kivitelezése, így 2019 tavaszán megkezdődnek a csomóponti híd alapozási munkái. Ez idő alatt az M3-as autópályán mindkét irányban lezárják a belső sávot a 107-es és a 108-as kilométerszelvények között. Az ideiglenes forgalomterelés kialakítására csütörtökön kerül sor.

A várhatóan 2019 júliusáig fennálló forgalmi rend hatvan kilométer per órás sebességkorlátozás mellett irányonként két forgalmi sávon, sávelhúzással biztosítja majd a haladást. A fejlesztés várhatóan 2020 nyarára készül el, melynek köszönhetően közvetlen gyorsforgalmi útkapcsolat jön létre Budapest és Eger között. Jelenleg földmunkák, és hídépítési munkák zajlanak a szakaszon, illetve folynak a vízépítési munkálatok is.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg, uniós és hazai forrás felhasználásával.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.