Megújult a 25-ös főút Eger és Szilvásvárad közötti szakasza

MTI/iho   ·   2024.09.04. 09:00
25osut

A szeptember 4-e és 8-a között zajló szilvásváradi Négyesfogathajtó Világbajnoksághoz kapcsolódóan, több mint hárommilliárd forintért épült át az útvonal, valamint a Szarvaskő–Vadna összekötő út összesen csaknem huszonkét kilométeres szakasza.

A kivitelező Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az állami támogatásnak köszönhetően a felújítási munkák részeként a meglévő burkolat profilmarása mellett elvégezték a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjét 6800 négyzetméternyi felületen, a végső fázisban pedig a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Összesen 23 ezer tonna aszfaltot építettek be.

A szakaszon lévő három hídnál magassági korrekciós felújítás is megvalósult, így mostantól mindenhol eléri a magasságkülönbség az előírt négy és fél métert. A burkolaton kívül is számos fejlesztés zajlott, sor került új tartós burkolati jelek festésére és a hidak környezetében a kresz-táblák cseréjére.

Új technológiai megoldásokat is alkalmaztak a szakemberek: az aszfaltkeverékhez nagy szakítószilárdságú szintetikus Forta-Fi szálkeveréket használt fel a kivitelező. Ez az aszfaltkeverékek megerősítésére szolgál, növeli a burkolat élettartamát, merevségét és fáradási idejét.

(Nyitóképünkön a megújult 25-ös főút Eger közelében. Fotó: MTI / Komka Péter)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Elhalasztja az ERTMS bevezetését Norvégia

iho/vasút   ·   2024.09.10. 09:00

A norvég infrastruktúra-kezelő Bane Nor a globális ellátási lánc válsága miatt nem tudja beszerezni az egységes európai vasúti forgalomirányítási rendszer megfelelő megvalósításához szükséges eszközöket.