Mesevonatokat indít a GYSEV júliusban

iho/vasút   ·   2024.06.24. 12:00
gysev_mesejarat

Győrből, Szombathelyről és Sopronból is közlekedik gyermekjárat, melynek fedélzetén megelevenedik a Lokomoncok a fedélzeten - kalandozzunk Zöldföldén! című mesekönyv.

A vasúttársaság május végén jelentette be, hogy megjelent a Lokomoncok a fedélzeten - kalandozzunk Zöldföldén! című gyermekeknek szóló könyv. A mesekönyvből az olvasók megismerhetik Zöldfölde lenyűgöző vidékét, amelyen a parányi, emberi szemnek láthatatlan zöld-sárga vonatok járnak. Itt élnek a Lokomoncok: Zinkó, Villő és Rolka. A kötetben szereplő szemfüles gyerekek a sikeresen végrehajtott Nyüzsi-varázsnak köszönhetően hallhatják, akikkel együtt utaznak, közösen varázsolnak, és rengeteg mindent tudnak meg Zöldföldéről, a környezetvédelemről és persze a vonatokról, a közlekedésről.

A különleges kötet története most a Mesevonatok fedélzetén is megelevenedik: utasaik átélhetik a mesekönyvben leírt varázslatokkal teli napot, és saját maguk is csatlakozhatnak Zinkó, Villő és Rolka kalandjaihoz.

A Mesevonatok július 6-án Sopronból Győrbe, július 20-án pedig Szombathelyről és Győrből Sopronba indulnak. A különleges járatok izgalmas családi programmal kecsegtetnek: útközben a Lokomoncok történeteit hallgathatják a Mesevonat utasai, és maguk is aktív részesei lehetnek a varázslatoknak, mókás, tanulságos történetekkel gazdagodhatnak. Bemutatkoznak a Zöldföldei Vasúti Rend Varázsmesterei is, akik Zöldfölde közlekedési rendje és környezetének védelme felett őrködnek, valamint szemmel tartják a zöldföldei manóvilág tagjait.

Aki az utazás végén sikerrel teljesíti a zöldföldei tudáspróbát, részt vehet az eskütételen, és a Zöldföldei Vasúti Rend hivatalos tagjává válhat.

A Mesevonatok a következő időpontokban indulnak:

  • július 6-án 9:45-kor Sopronból a győri Győrkőcfesztiválra – Győrbe érkezik 11:06-kor;
  • július 20-án 8:51-kor Győrből Sopronba, érkezik 10:06-kor;
  • július 20-án 11:00-kor Szombathelyről Sopronba, érkezik 11:51-kor.

A Mesevonatra a felnőtt jegy 3990, a gyermekjegy 1990 forintba kerül, három év alatti gyermekeknek díjmentes a részvétel.

További információk a Mesevonatokról a GYSEV honlapján, ide kattintva olvashatók.

(Nyitóképünk forrása: GYSEV Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek