Mikor áll meg itt a busz?

Kemsei Zoltán   ·   2014.11.06. 08:45
00kicsi

A 3-as villamos felújításának része volt a Kápolna utcai vonal egy részének felújítása, ideiglenes visszafogási lehetőség, szükségmegállóhely kialakítása – amit cikkünk megjelenésekor is rendszeresen használnak a villamosok. Nemrég azonban ismét munkások lepték el a környéket, váróbódét építettek, véglegesített, azaz az aszfaltba ágyazott oszlopú megállótáblát helyeztek el. A 95-ös autóbuszok azonban továbbra is a dugóban állnak a Kápolna utcában.

Október 31-én látott neki a Bobcat a munkának a leendő megállóperonon<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A felújítás megkezdése előtt a Kápolna köz torkolatánál a buszok a régi villamossínekre hajtva álltak meg, az áthangolt jelzőlámpa tíz másodperces előnyt adott a Kőrösi Csoma útra kiforduló busznak a közúti sávokban álló autókkal szemben. Megépült azonban az új visszafogás, amelynek végét keresztben hegesztett sínszálakkal és vörös tárcsával zárták el, jelezve a villamosvezetőknek a bejárható szakaszt. Azonban ezzel az autóbuszoknak is teljességgel átjárhatatlan lett ez a rész, a peron aszfaltozását, az új szegélykövek beépítését lehajtó kialakítása egyelőre nem követte. A buszmegálló táblája tehát egyelőre csak jelzésértékű, kíváncsian várjuk a folytatást!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek