Milyen taxisvilágot akarnak a budapestiek?

MTI   ·   2012.01.16. 08:13

A BKK azt kérdezi az interneten, hogy ha igénybe veszik a taxikat, akkor mi zavarja őket a legjobban, min változtatnának. Sokallják-e az árat, zavarja-e őket, hogy azonos áron régi és új, kicsi és nagy autóba is beülhetnek? Rendelnének-e taxit SMS-ben vagy okostelefonra készített alkalmazás használatával?

A központ tájékoztatása szerint december végén az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében Budapest rendeletben határozhatja meg a taxik külső megjelenését, színét, környezetvédelmi besorolását, méretét, a fuvarszervezők minimális garanciális feltételét. Ezzel a lehetőséggel a főváros élni akar, de a szabályozás megalkotása előtt kíváncsi az emberek véleményére is.

A rendelet bevezetése miatt idén várhatóan szigorodik a taxiközlekedés rendje. A taxisok a szabályozás szigorítását nem vetik el, de fix tarifákat, valamint a „hiénák” elleni szigorúbb fellépést kérnek.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.