Miskolc és Kaposvár felé is lehet már Okosjeggyel utazni

iho/vasút   ·   2023.03.03. 10:15
okosjegy_miskolc_kaposvar

Március elsejétől a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a Kaposvár felé közlekedő intercitykre is váltható a jelentős kedvezményeket nyújtó jegytípus.

A legújabb Okosjegyek is két díjszinten érhetők el első, illetve másodosztályra. Az új jegytípus

  • a Hernád-Zemplén Intercitykre Budapest és Miskolc között 2399 forinttól, Hidasnémetiig és Sátoraljaújhelyig 3399 forinttól;
  • a Tokaj Intercitykre a Keleti pályaudvar és Miskolc, valamint Tokaj között 2399 forinttól;
  • a Kaposvár felé közlekedő Kresz Géza, Rippl-Rónai és Somogy Intercitykre szintén 2399 forinttól vásárolható meg.

Azok az utasok, akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár hetven százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a kaposvári intercity-járatokon a pénztárban váltott teljesárú jegyhez képest. Az Okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe.

Idén eddig összesen közel 87 ezer Okosjegyet váltottak az utasok. A szegedi vonalon 23 ezer másodosztályú és több mint hétezer első osztályú jegyet értékesített a társaság; Debrecenbe és Nyíregyházára ezzel a lehetőséggel 16 ezren utaztak másod- és 14 ezren első osztályon; Pécsre 12 ezren választották másod- és hatezren első osztályú utazáshoz, Zalaegerszegre ötezren, Békéscsabára pedig január vége óta nagyjából 2500-an váltottak másodosztályú Okosjegyet.

A MÁV appon és a jegy.mav.hu digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető. Az Okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autó, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: MÁV-Start Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek