Mutatjuk az új fogasvillamos utasterét (is)

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.01.30. 18:00
Májusban már ilyen üléseken ülhetünk a tátrai fogason

A fogaskerekű vasút pályafelújítása is folyamatosan zajlik, bár voltak kezdeti problémák. 

Előző cikkünkben jeleztük, hogy megérkezett a Magas-Tátrába, egészen pontosan a poprádi fűtőházba az új fogasvillamos, amely a Bibircs (Bradavica) nevet kapta. A Stadler új kétéltű motorvonatának landolása simán ment, a ZSSK sajtóosztálya pedig a napokban a fogasvillamos belső teréről készített fotókkal örvendeztette meg az érdeklődő nagyérdeműt. A ZSSK jelenlegi formatervezési kézikönyve szerint megalkotott utastérről mi is közöljük a fotókat, mindenki eldöntheti, tertszik-e neki vagy sem.

Ahogy lassan szivárognak az új fogasvillamosok Poprádra, úgy halad a szlovák vasúti infrastruktúra kezelőjének (ŽSR) a fogaskerekű pálya felújítása. Bár való igaz, hogy a munkálatok a tervezettnél hosszabbra nyúlnak, mert a vasutas felújító brigád ősz végén egy kis problémába ütközött. Nehézségek adódtak ugyanis a munkagépeknek a munkavégzési területre való bejutásával, hiszen a fogaskerekű vasút pályája a Tátrai Nemzeti Park területén halad. Most az a hivatalos álláspont, hogy májusra készülnek el a pályafelújítással, s várhatóan ebben a hónapban, még a nyári főszezon (ha lesz ilyen) előtt forgalomba állhatnak az új fogasvillamosok.    

(fotók: ZSSK, ŽSR)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút MAGYAR VASÚT

Magyar Vasút 2022 Konferencia

T. Hámori Ferenc   ·   2022.10.05. 09:00

Igazságos zöld átmenet? A vasútfejlesztés évtizede? Újabb esély Záhony előtt? # Valtsvasutra – ezeknek a jelmondatoknak a jegyében, 14. alkalommal rendezték meg a vasútszakma legrangosabb fórumát Budapesten.