Négy közlekedési beruházást hagyott jóvá a kormány

MTI   ·   2012.11.07. 18:33

Kiemelt projekt lett az M0 déli szektorának rekonstrukciója az M6-os autópálya és az 51-es út között. A száz százalékos uniós hozzájárulással, 27,6 milliárd forintból megvalósuló projekt tartalmazza a műtárgyak megerősítését és a most elkészült csomóponton kívül a régi aszfaltos útpálya betonburkolatúvá építését.

A két vasúti program a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza vonalhoz kapcsolódik. A III/1-es ütemben 48,1 milliárd forintból építik át a békéscsabai állomást, és Gyoma–Lőkösháza között a pályaépítéshez tartozó biztosítóberendezést. Ferencváros C elágazás–Lőkösháza között 225 kilométer hosszon 21,4 milliárd forintból telepítik az ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszert.

Kiemelt beruházásként kezeli a kormány a budapesti járműfejlesztés első ütemét. Ez három kocsiszín (Hungária, Száva, Budafok) korszerűsítését, 37 új alacsonypadlós villamos és 24 új, alacsonypadlós, csuklós trolibusz beszerzését és a peronok akadálymentesítését tartalmazza, 42,7 milliárd forint értékben.

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

És mit adhat nekünk a Talgo?

T. H. F.   ·   2024.03.04. 16:35

Bár a kormány a minap második lépcsőben is tárgyalt a magyar vasúti közlekedés versenyképessége szempontjából létfontosságú járműbeszerzésekről és infrastruktúra-fejlesztésekről, egyelőre csak azt tűnik egyértelműnek: egyik esetben sem várhatók gyors megoldások.