Négy közlekedési beruházást hagyott jóvá a kormány

MTI   ·   2012.11.07. 18:33

Kiemelt projekt lett az M0 déli szektorának rekonstrukciója az M6-os autópálya és az 51-es út között. A száz százalékos uniós hozzájárulással, 27,6 milliárd forintból megvalósuló projekt tartalmazza a műtárgyak megerősítését és a most elkészült csomóponton kívül a régi aszfaltos útpálya betonburkolatúvá építését.

A két vasúti program a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza vonalhoz kapcsolódik. A III/1-es ütemben 48,1 milliárd forintból építik át a békéscsabai állomást, és Gyoma–Lőkösháza között a pályaépítéshez tartozó biztosítóberendezést. Ferencváros C elágazás–Lőkösháza között 225 kilométer hosszon 21,4 milliárd forintból telepítik az ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszert.

Kiemelt beruházásként kezeli a kormány a budapesti járműfejlesztés első ütemét. Ez három kocsiszín (Hungária, Száva, Budafok) korszerűsítését, 37 új alacsonypadlós villamos és 24 új, alacsonypadlós, csuklós trolibusz beszerzését és a peronok akadálymentesítését tartalmazza, 42,7 milliárd forint értékben.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Elindul a Déli körvasút bővítése

Károly Szabolcs   ·   2020.10.30. 15:00

A kiemelt fontosságú projekttel a Ferencváros és Kelenföld közötti forgalmas, kétvágányú szakaszt részben három-, részben négyvágányúvá fejlesztik, növelve a kapacitást, legkésőbb 2027 végére.