Négynapos felújítás a kettesen

iho   ·   2016.04.19. 11:15
00kicsi

A Fővám téri aluljáró déli bejáratánál kell javítani a pályát, ez a rövid vágányzár oka. Még március utolsó napján történt, hogy a Jászai Mari tér felé közlekedő, 1362-es pályaszámú villamos a Fővám téri aluljáró előtt a vágány nyomtávbővülése miatt kisiklott. A BKV a vágányzárral együtt járó pályafelújítást az április 19–24. közötti időszakra rendelte el.

Ötös lassújel a lehajtón, itt kell javítani a pályát (Kemsei Zoltán felvételei)

Elsőként – 19-éről 20-ára virradó éjjel – a Havas utca (ismerjük, mint ideiglenes végállomást a 4-es metró építésének idejéről) kereszteződésénél kúszóváltót építenek be, ez lesz a Jászai Mari tér felől közlekedő villamosok ideiglenes végállomása. Április 20-án, szerdán üzemkezdettől a 2-es villamosok helyett Közvágóhíd–Fővám tér között pótlóbuszok járnak majd, a villamosok a Fővám téri, kéreg alatti megállóhelyen fordulnak, a Havas utcai vendégkitérőtől idáig helytelen vágányon közlekedve. Április 24-én, vasárnap este nyolckor kezdik a kúszóváltó elbontását, aznap üzemzárásig a 2-es villamost teljes vonalhosszban autóbusz pótolja majd.

A Havas utca torkolatához építik be majd a kúszóváltót

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek