Német villamos Prágában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.10.14. 13:45
kt8_0

A napokban egy cseh gyártmányú, de Németországban szolgálatot teljesítő villamos cirkál Prága utcáin. A különleges vendég a berlin melletti Strausbergből érkezett. A történet ott kezdődik, hogy a KT8D5.RN2S típusú villamos felújítására kiírt közbeszerzési pályázatot a csehországi Cegelec, a.s. cég nyerte a Prágai Közlekedési Vállalattal egyetemben. Így próbázik Prága utcáin a már felújított villamos. Sárga-fekete színében összetéveszthetetlen az utakon, hiszen Prágában szinte kizárólag csak piros-krém, vagy piros-fekete festésű villamosok járnak.

(fotók: Prágai Közlekedési Vállalat)

A Strausberger Eisenbahn GmbH. tulajdonában lévő KT8D5.RN2S típusú villamos teljeskörű felújítását Csehországban végezték. A három részes jármű a felújításnak köszönhetően energiatakarékosabb lett, a középső része alacsony padlós lett. Ezt a szerkezeti felújítást az ugyancsak cseh Pragoimex, a.s. és a Krnovské opravny a strojírny, s.r.o. végezte.

A villamos október 13. és 16. között próbázik majd Prágában a német Vasúti Hivatal képviselőinek jelenlétében, majd október 24-éig marad még a cseh fővárosban, hogy utasok nélkül legalább 200 kilométert tegyen meg a további próbafutások alkalmával. Ezután várhatóan október végén szállítják vissza a villamost a Berlin melletti Strausbergbe, ahol november elején már forgalomba is állhat, ha minden jól megy.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek