Növeli piaci jelenlétét Ausztriában a Metrans

iho/vasút   ·   2018.10.19. 12:00
metrans-maersk-melnik-400

A lépéssel a cégcsoport Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) leányvállalata tovább erősíti pozícióját a Közép-, Kelet- és Délkelet-Európába történő vasúti hátországi szállítás egyik vezetőjeként.

A Metrans új konténerfuvarokat indított az észak-németországi Hamburg és Bremerhaven kikötői, valamint az ausztriai Linz között, tovább erősítve piaci pozícióját Ausztriában (illusztráció: Vörös Attila)

Kiss Péter, a Metrans Group vezérigazgatója elmondta: a cég nagyteljesítményű konténerszállítóként szeretné pozícionálni magát Ausztriában. Ezt tükrözi az is, hogy hetente hét oda-vissza szerelvényt közlekedtetnek a salzburgi konténerterminál (CTS), valamint a németországi Hamburg és Bremerhaven kikötői között. Az új hamburgi és bremerhaveni importfuvaron felül hetente négy zárt szerelvény jár Linzből a szlovéniai Koper kikötőjéhez is. A Metrans ezeken felül szállít az alsó-ausztriai Krems an der Donauból az északi és déli kikötőkhöz is, továbbá Csehországból, Szlovákiából és Magyarországról üres konténereket fuvaroz a kíséret nélküli kombinált szállítást bonyolító bécsi, kremsi, salzburgi és grazi terminálokhoz.

A Metrans-csoport jelenleg körülbelül négyszázötven zárt tehervonatot közlekedtet hetente, évente több mint egymillió TEU (húszlábas konténer) árukapacitást kezelve. A csoport saját tulajdonú csehországi, szlovákiai, lengyelországi, németországi, ausztriai, magyarországi, szlovéniai és olaszországi bázisai összesen 1850 alkalmazottat foglalkoztatnak és 2017-ben összesen 353 millió euró (körülbelül 113,5 milliárd forint) bevételt generáltak – jelenti a Logistik Express.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek