Öröm Ürömben

Vörös Attila   ·   2015.05.28. 21:15
pupb_IMG_2821__150528

Az „ürömi körforgalom” álnéven futó giga útépítés során a 10-es út új nyomvonalra kerül, a vészesen kapacitáshiányos jelenlegi útvonal helyett a Pilis völgyéből közúton érkezők egy modern és értelmes eljutási lehetőséghez jutnak. De ami most van a 10-esen Ürömnél, az botrányos, állandó és folyamatos a dugó napszaktól függetlenül. Vigasztaljon a tudat, ha egyszer ezer év késéssel elkészül a vasút és az útépítés is befejeződik, a környék elképzelhetetlen mértékben felszabadul majd közlekedésileg.

Az útvonal a NIF-térképén

A vasúti átjárót kiváltó felüljáró most két nap alatt nagyon sokat mozdult a felüljáróság irányába, megérkeztek Dunaújvárosból a hídelemek. A vasbeton gerendákat vasúton szállították el Almásfűzitőn és Tokodon át Pilisvörösvárig, majd némi kínlódás után a MÁV-Nosztalgia Kft. 114-es Púposának közreműködésével emelték be őket a pillérekre. A kínlódás alatt a bizonytalan szervezést és a viharos szél miatti jelentős csúszást kell érteni.

Itt repül a hídelem<br>(fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek