Péntek 13.?

Vörös Attila   ·   2016.05.17. 16:15
80__P5132894

Miközben kétpercenként érkezett egy Időkép-értesítés, hogy zivatar van a közelemben, és a Nagy Emig Leállás kellős közepén ácsorogtam nem túl kényelmes helyen a vonatra várva, nem tűnt kifejezetten reménytelinek a múlt pénteki fotózás. Ráadásul 13. volt aznap, így már főleg nem volt túl ígéretes a helyzet. Szerencsémre a másik alternatívám az volt, hogy az autóban ücsörgök pár órát egy kötött program miatt, így inkább adtam egy esélyt a lehetetlennek.

Pénteken a 165-ös Szergej vitte a móri tolatóst, vagyis hozta, oda csak gépmenet volt Moha-rakodótól. Vissza viszont adódott két, fával rakott kocsi, erre vártam az 5-ös vonalon Bodajk alatt. És végülis megérte!

A 165-ös Szergej robog a viharfelhők közt napsütésben Fehérvárcsurgónál Moha-rakodó felé a Móron föladott két, rönkfával megrakott teherkocsival (Vörös Attila felvétele)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek