Piliscsaba azonnal megszerette a kirohanós Flirtöt

Vörös Attila   ·   2017.12.18. 18:45
flirt_desiro_piliscsaba_fele0

„Ma reggeli Flirt-tapasztalat:

  1. van lábtér, szemben kényelmesen elfér két ember, és a kuka sem lóg bele a lábtérbe, mint a hugyosvonatnál
  2. gyorsul, valószínűleg csak „fél gázzal” jöttünk, de így is sok helyre képes a kiírt idő előtti percben odaérni.
  3. a ki-beszállás körülbelül fele idő, mint a Desiro esetében, talán harmada-negyede, mint a hugyosvonatnál ([Fecske] Bhv – a szerk.). Solymáron úgy fél perc sem volt, ha a vonatra szokásosan futókat leszámítjuk.
  4. az ülés valóban keményebb, mint a Desirón, viszont a fejtámla műanyag, kisebb eséllyel kap valami bolhafélét az ember. Záhonyig nyilván nem jó rajta utazni, de ide tökéletes.
  5. a vonat átlátható, világos, kevésbé hintázik a pályán és csendes is.

Vagyis röviden: körülbelül minden szempontból jobb mint a Desiro, hogy a hugyost ne is említsem.”

(fotók: Vörös Attila)

A fönti összefoglalót a 10-es út nyilvános Facebook-csoportban olvastuk annak kapcsán, hogy most már rendre Flirt jár ki a 2110/2117-es piliscsabai vonatpáron. A csoportnak több mint 11 ezer tagja van, több mint 170 hozzászólást írtak a mai napon. Alapításakor a csoportot így jellemezték a megalkotók: „Itt mindenki leírhatja az ötleteit, véleményét a 10-es út káoszáról és a vasúti fejlesztésről késéséről... Valamit tennünk kell, hogy a már így is 1,5 év késésben levő projekt mihamarabb befejeződjön és élhetőbbek legyenek a mindennapjaink. Ne rejtsd a véka alá a véleményedet, ami a kérésem, hogy tartsuk tiszteletben a másik véleményét! A nem a témához kapcsolódó posztokat, reklámokat törölni fogom, valamint a sértegető és személyeskedő megjegyzéseket is.”

Itt számoltak be a föntiekről.

A kettesről kiutált Desiro motorvonatokért sorban áll fél Magyarország...

Mi pedig korábban arról,

Ma egyébként elég jól indult a 2-es vonal: inkább csak a Nyugati bejáraton szedték össze a szerelvények a késéseket. De később jött az összeomlás: egy Dezső, a 2025-ös személy Leányvárról nem akart továbbmenni, ez borította meg a menetrendet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek