Pozsonyig szilajkodik a Szili

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.12.30. 18:00

Az új menetrend megkeverte a lapokat a gépfordákban és a szerelvényösszeállításban is. Érdekes újdonságnak számít a MÁV-Trakció 431-es sorozatú villamos mozdonyainak bejárása Pozsonyba. A ZSSK szlovák vasúttársaság teljesítménykiegyenlítés céljából használja a magyar Sziliket Párkány (Štúrovo) és Érsekújvár (Nové Zámky) között, valamint Révkomárom (Komárno) és Érsekújvár között. Összesen négy Szili rója naponta a kilométereket a felvidéki pályákon, ezeket a ferencvárosi mozdonyszín állítja ki.

Pozsonyban a Szili. Pár év után újra látható magyar mozdony a szlovák fővárosban<br>(fotó: Railtrains.sk)

Hétköznaponként a komáromi és újvári személyvonatokon kívül egy gyorsvonatpárt is továbbítanak a Szilik, mégpedig Érsekújvár és Pozsony között. Pozsonyban aztán még tesznek néhány kilométert a főpályaudvar és az újvárosi pályaudvar között egy gépmenettel. A reggeli csúcsban közlekedő 876-os Podlužan gyorsvonat élén áll a Szili, 7:26-os érkezéssel Pozsonyba. Visszafelé pedig a 871-es Sládkovič gyorsvonatot továbbítja magyar mozdony. A járat 13:01-kor indul a pozsonyi főpályaudvarról. Legutóbb a 2004/2005-ös menetrendi időszakban jártak Szilik Pozsonyig.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek