Prágában hozott létre új raktárt az RCG

iho/vasút   ·   2021.08.17. 12:00
rcg_praga

A cseh főváros Malešice városrészében található létesítmény működő iparvágánnyal is rendelkezik, így optimális a vasúti és közúti szállítmányozás összekapcsolásához.

Elhelyezkedésénél fogva Csehország Közép-Európa egyik legfontosabb logisztikai térsége. A Prágában található raktár 29 ezer 700 négyzetméter összterületéből 9700 négyzetméter fedett, valamint 20 ezer négyzetméter fedetlen raktárhelyet kínál.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) által üzemeltetett létesítmény szolgáltatási palettája magába foglalja az átrakodást, raktározást, visszakeresést, raklapos tárolást, konténerrakodást, valamint a vasúti vagy kamionos továbbszállítást. Mivel a raktár közvetlen csatlakozással bír vasúti és az autópálya-hálózathoz is, ideális választás a vasúti és kamionos árufuvarozás összekapcsolásához.

Az ÖBB RCG vezető vasúti logisztikai szolgáltatóként teljeskörű szolgáltatási csomagokat kínál Csehország és Európa legfontosabb kikötői között, megnyitva Közép-, Nyugat- és Kelet-Európa, valamint Ázsia gazdasági piacait. Helyszínek szempontjából többek között a németországi Bremerhaven és Hamburg kikötői, az Adriai-tenger partján fekvő, szlovéniai Koper, olaszországi Trieszt és a horvátországi Fiume (Rijeka), a Balti-tengernél található, lengyelországi Gdansk kikötője, a szlovákiai Pozsony és Zsolna, a csehországi Vratimov és Paskov, valamint az oroszországi exklávé Kalinyingrád között elérhetők a tehervonatok.

Az RCG Csehországban a prága-malešicein felül Brünnben (Brno), Mělníkben, Ostravában és Přerovban rendelkezik konténerterminállal ahonnan elsősorban szlovákiai, csehországi és lengyelországi célpontok elérhetőek.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként formálja az iparágat, a nap minden órájában, Európától Ázsiáig, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A vállalat körülbelül 9400 alkalmazottal 18 országban évente 460 ezer vonatot – naponta nagyjából 1260-at – közlekedtet le biztonságosan, évente 95 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékonyan. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28,2 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik. Ráadásul így évente körülbelül 1,1 millió tonna szén-dioxid kibocsátását is megelőzi Ausztriában.

(X)

(Nyitókép forrása: ÖBB RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek