Próbáznak az első Škodák Pozsonyban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.04.28. 13:45
kiskep

Utasokkal a fedélzeten cirkálnak az első Škoda 30T ForCity Plus típusú villamosok Pozsonyban. A pilseni Škoda járműgyártó eddig mindent a szerződés szerint teljesített, most már a próbaüzemen a sor.

Egy 30T típusú Škoda villamos 32,5 méter hosszú, 2,5 méter széles, a négy forgóváz közül a két szélső teljesen forgatható. A jármű 89 százalékban alacsonypadlós, 242 utas befogadására alkalmas (ebből 52 ülőhely), mindkét oldalon öt ajtón lehet fel- és leszállni. Az első vonalak egyike, amelyen ki lehet próbálni a korszerű villamost, a 4-es villamos vonala Pozsonyhidegkút (Dúbravka) és Zlaté piesky végállomások között. A próbaüzemet április 25-én kezdték.

Próbázó Škoda útban Zlaté piesky felé (fotó: railpage.net)

Közben a Škoda 29T típusú villamosokat is üzembe helyezték, ezek a 30T típustól leginkább abban különböznek, hogy csak egyik végükön van vezetőállás. Mostanáig a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) hét 30T típusú villamost vett át a gyártótól, valamint egy 29T típusút. Év végéig összesen negyvenöt (30+15) új villamos érkezik a szlovák fővárosba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek