Regionális hatalomátvétel Bajorországban

iho/vasút   ·   2021.12.20. 18:20
alex_munchen_regensburg

A bajorországi vasúti hatóság (BEG) a DB Regiót és az Allegra Deutschlandot jelölte ki az átstrukturált Expressverkehr Ostbayern szolgáltatáshoz.

A nemzetközi tender lezárultát követően a BEG a napokban jelentette be az Expressverkehr Ostbayern két részből álló pályázatának győzteseit.

A szolgáltatás egyik része az RE2 jelű München–Regensburg–Hof regionális viszonylatot foglalja magában, melyen a DB Regio szállíthatja majd az utasokat. A másik szerződést az ÖBB leányvállalata, az Allegra Deutschland húzta be, a cég az RE25 jelű, München–Regensburg–Prága viszonylat németországi részén szolgáltathat, valamint egy München–Hof járatot is elnyert.

A két viszonylaton jelenleg a Netinera társaság Die Länderbahn elnevezésű szolgáltatása érhető el Alex márkanév alatt. A prágai és a hofi vonatok Schwandorfban akadnak szét és össze, a BEG reményei szerint a két útvonal különválasztása javítani fogja a járatok pontosságát.

A megbízás átmeneti, 2023 decemberével kezdődően mindössze három évre szól, igazodva a cseh nemzeti vasút CD Csehországon belüli szolgáltatási szerződésének lejártához. A határidők ilyen összehangolása megkönnyíti az új gördülőállományra vonatkozó követelménynek a következő szerződésbe való foglalását – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön a jelenlegi szolgáltató Netinera egyik Alex-kocsija. Kép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek