Rekordeladásokkal zárta a BMW az elmúlt évet Magyarországon is

MTI   ·   2019.01.16. 10:30

Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatójának ismertetése szerint minden kategóriában jól teljesítettek modelljeik: összesen 3140 BMW-t és 267 Minit adtak el. Ugyanezt várják a 2019-es évtől, hiszen az idén is több újdonságot mutatnak be a feltörekvő szegmensekből, köztük az eddigi legnagyobb, X7-es szabadidőautót, valamint a teljesen elektromos hajtású Mini modellt.

Az elmúlt évben a bajor gyártó ismét megdöntötte saját rekordját az elektromos és plugin hibrid modelljeivel: összesen százhatvan "i" járművet adtak el Magyarországon, ebből a teljesen elektromos i3-ból száznegyenkilencet, a hibrid i8-asból pedig tizenegyet értékesítettek. Salgó András vállalati kommunikációs igazgató kiemelte, a szűk konkurencia körében, a prémium szegmensben a stabil második helyet érték el a Mercedes után. Tavaly országosan tizenötre bővült a magyarországi BMW kereskedések, és ötre a Mini márkakereskedések száma. A BMW a magyarországi újautópiacon 2,3 százalékkal részesedik a Datahouse adatai szerint.

A BMW nemcsak Magyarországon, hanem globálisan is rekordévet zárt az eladásokat tekintve. Összesen 2 millió 490 ezer 664 autót adtak el, a tavalyi rekordjukat is megdöntve ez lett a cég eddigi legjobb értékesítési éve. Elektromos és hibrid autóikból összesen 142 ezer 617-et értékesítettek, amely 38,4 százalékos bővülés 2017-hez képest. A gyártó tervei szerint 2025-ben a BMW éves értékesítésének tizenöt-huszonöt százalékát teszik majd ki az elektromos és hibrid autók, ez mintegy ötszázezer ilyen járművet jelenthet.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek