Rekordszámokkal indít idén a Mol Bubi

iho/zöldút   ·   2024.03.07. 08:25
molbubi

Megjött a tavaszias idő, sokan veszik igénybe a fővárosi közbringarendszert: februárban átlagosan napi közel hétezerszer bérelték ki a zöld bicikliket, ami a tavalyi érték duplája.

Habár a tavaszi időszakot március 1-jétől számolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Mol Bubi negyedik szezonja már most rekordszámokat hoz: a kedvező időjárás sokaknak korábban meghozta a kedvét a biciklizéshez és megduplázta a kerékpárok iránti keresletet. Februárban átlagosan napi 6822 bérlést számolt a BKK, ami az egy évvel korábbi 4569-es adathoz képest 49 százalékos bővülést jelent.

A társaság az idei szezonra is felkészítette a közbringákat: a BKK üzemeltetési partnerével, a Csepel Kerékpárgyártó Zrt.-vel közösen vizsgálta át a teljes flottát az elmúlt hetekben. Javította, ha kellett cserélte a szükséges alkatrészeket, hogy minden készen álljon a – szokásoshoz képest korábban kezdődő – tavaszi időszakra. A szezonkezdeti ellenőrzések mellett a Csepel folyamatosan, a teljes kerékpáros szezonban karbantartja a flottát, hogy az ügyfelek idén is a lehető legjobb körülmények között használhassák a Mol Bubikat. Idén összesen 2460 kerékpár áll a biciklizni vágyók rendelkezésére.

Márciusban ráadásul hat új állomással is bővül a közbringahálózat, így városszerte már 207 helyszínen lesznek bérelhetők a zöld biciklik.

Az elmúlt években megdőlt az a tévhit, mely szerint a kerékpározás csak szezonális közlekedési mód lenne. A Mol Bubit használó budapestiek télen-nyáron előszeretettel ülnek kerékpárra, és tavaly még a leghidegebb napon is napi több mint kétezerszer bubiztak. A tavaszi időszaktól kezdődően pedig a társaság tapasztalatai szerint hónapról hónapra jelentősen nő a jellegzetes, zöld bicikliket bérlők száma, így a BKK idén is megnövekedett érdeklődésre számít.

A BKK most egy izgalmas akcióval is kedveskedik a bringázni vágyó diákoknak: azok, akik a BudapestGO applikációban bármilyen diákbérletet, kedvezményes Pest vármegyebérletet vagy országbérletet vásárolnak február 28-a és április 30-a között, és regisztrálnak ezen a linken, harminc percig díjmentesen használhatják a Mol Bubi-bringákat.

A BKK évek óta kiemelt figyelmet fordít a közlekedők visszajelzéseire, és minden évben hivatalos formában is kikéri az ügyfelek véleményét a szolgáltatásairól, többek között a Mol Bubiról is. A legközelebbi felmérést a BKK hírlevelére feliratkozók körében márciusban végzi el a társaság.

(Nyitóképünkön az egyik Mol Bubi-kölcsönzőpont. Kép forrása: BKK)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek