Rövidebb ideig tart majd vonatpótlózni március 18-ától a hatvani vonalon

iho/vasút   ·   2019.03.09. 16:15
77-es-kerulo-400

A Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójának jelenlegi fázisában, várhatóan decemberig szünetel a vonatforgalom Pécel és Aszód között, emiatt jelentős menetrendi változások léptek életbe február 4-étől. Azóta az intercity-vonatok helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak, a többi vonat helyett is eltérő szakaszokon buszok viszik az utasokat.

Március 18-tól kedvezően változik a hatvani vonalon közlekedő pótlóbuszok menetrendje és menetideje: a Keleti pályaudvarról induló és Hatvanig közlekedő intercitypótló buszok menetideje hetvenről hatvan percre, míg a Hatvanból a Keleti pályaudvarra indulók menetideje hetvenötről hatvanötre csökken. A módosítások csak a Keleti pályaudvari indulási és érkezési időadatokat érintik, Hatvanból, illetve Hatvanba az eddigi időpontokban indulnak és érkeznek a pótlóbuszok.

A reggeli órákban a következő változásokra kell számítani:

  • A Hatvan–Pécel viszonylatú gyors pótlóbuszok a 4 óra 52-kor, 5 óra 18-kor, 6 óra 10-kor és 7 óra 20-kor induló járatok kivételével Isaszeg bejárati út autóbusz-megállóhelyen is megállnak.
  • A  Pécelről Aszódra induló buszok 6 óra 33 helyett 6 óra 37-kor, 6 óra 53 helyett 6 óra 57-kor érkeznek, illetve az Aszódról Pécelre  4 óra 19-kor induló busz Pécelre 5 óra 18 helyett 5 óra 13-kor érkezik, a péceli rövid átszállási idők miatt.
  • A Gödöllő–Pécel közötti 5 óra 50-kor, 6 óra 50-kor és 7 óra 50-kor induló buszok a teljes útvonalukon három perccel korábban közlekednek.

Délután és este is változik egyes pótlóbuszok menetrendje: a Pécelről Gödöllőre 14 óra 50-kor és 15 óra 50-kor induló buszok csak március 14-éig közlekednek, továbbá esténként 19 óra 50-kor Pécelről Gödöllőre indul még egy S80-as jelzésű busz.

Másfél hónapra visszatérnek a személyvonatok a kilenc éve szünetelő forgalmú Galgamácsa–Vácrátót vonalszakaszra: a Balassagyarmat és Aszód között közlekedő Bzmotok az aszódi állomás átépítése miatt Vácrátótig mennek Galgamácsán keresztül. Vörös Attila 2014-es felvételén egy Vácrátótról Egerbe tartó különvonal halad Kisnémedi megállóhely közelében

Az Aszód–Balassagyarmat (78-as) vonalon is módosul több vonat menetrendje. Április 1-jétől május 12-ig Aszód és Galgamácsa között nem közlekednek a vonatok, helyettük vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Aszód helyett viszont a 2009. decemberi menetrendváltástól szünetelő személyforgalmú Galgamácsa–Vácrátót vonalszakaszon (77-es vonal) ismét közlekednek majd a személyvonatok.

Április 1-jétől a meghirdetett vágányzári menetrendhez képest a Balassagyarmatról Vácrátótra induló vonat 5 óra 26 helyett 5 órakor, a Vácrátótról 5 óra 20-kor induló vonat Galgamácsáról 5 óra 56 perc helyett 6 óra 10-kor indul tovább Balassagyarmatra. A Galgamácsa–Aszód  viszonylatú busz Galgamácsáról 6 óra 36 helyett 6 óra 13-kor indul, megfelelő csatlakozást biztosítva az Aszódról Pécel felé 6 óra 35-kor induló pótlóbuszhoz, így az utasok korábban érkezhetnek Budapestre.

Ebben az időszakban a MÁV-Start naponta oda-vissza öt-öt vonatnál (vácrátóti útvonal-hosszabbítással, kerülő útirányon egyéb, alternatív csatlakozásokkal) nyújt eljutási lehetőséget a Galgamácsa–Vácrátót–Budapest-Nyugati pályaudvar, illetve a Galgamácsa–Vácrátót–Vác–Budapest-Nyugati pályaudvar útvonalon. A Vácrátót és Galgamácsa állomások közti szakaszon nem állnak meg a vonatok.

Az Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonal állomásai és a főváros között váltott menetjegyek, bérletek a kerülő útirányon, többletmenetdíj megfizetése nélkül is felhasználhatók.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek