Ryanair: nincsenek még végleges megállapodások

iho/repülés   ·   2012.02.11. 11:06
cim

Annak ellenére, hogy a Ryanair igazgatója csütörtökön Budapesten eldöntött tényként beszélt a járatnyitásokról, illetve azok néhány fontos részletéről, valójában még mindig zajlanak a tárgyalások – ez derül ki az Index cikkéből, és ez egybeesik az iho/repülés értesüléseivel is.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója hétfőre ígért szerkesztőségünknek részletes tájékoztatást, mint mondta, a tárgyalások most hétvégén is tartanak majd. Hétfőn lehet tehát biztosat mondani a terminálhasználatról, az pedig az Index cikke szerint is üzleti titok, miféle kedvezményekben részesül a Ryanair: korábban a Budapest Airport álláspontja az volt, hogy a tárgyalások minden légitársasággal azonos feltételek bázisán indulnak, egyébként pedig minden légitársaság kap kedvezményt, ha új járatot indít Ferihegyre és Ferihegyről.

A Ryanair alaposan kihasználná a Malév leállását, de az új járatok körül sok minden nem dőlt még el

Az Index cikke szerint az a támogatás, amiről O'Leary beszélt, feltehetően azonos azzal, amiről már a Ryanair budapesti visszatérésekor, tehát bőven a Malév leállása előtt szó volt, ez pedig nem valamiféle pénzbeli juttatás a légitársaságnak, hanem egy közös reklámkampány költsége, amelynek révén a Ryanair szigetországbeli kiinduló állomásain Magyarországot, és persze az iderepülést propagálják.

Az Index kérdésére a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Horváth Gergely elmondta: arról nem tárgyaltak, hogy az alapból a Malév leállása óta bejelentett újabb járatokhoz kapcsolódóan kellene a további több tucat városban közös marketingtevékenységet kezdeni. Horváth Gergely a fapadosok állami támogatására vonatkozó kérdésünkre azt mondta: arról nincs tudomása, hogy más forrásból kap-e támogatást az ír légitársaság, a Légi Marketing Alapból nem fog, a Malév leállását követő új járatokkal kapcsolatos együttműködésről egyelőre nem volt szó.

Kapcsolódó hírek