Sűrűbben jár péntektől a H5-ös HÉV

iho   ·   2013.10.11. 08:52

A Tarlós István főpolgármester által október 4-én bejelentett intézkedési terv részeként sűrített menetrendet léptet életbe a BKK a H5-ös HÉV vonalán – közölte a BKK. A H5-ös HÉV gyakoribb közlekedtetésével az észak-budai régió, valamint a főváros észak-nyugati határa felől érkezőknek kínálnak alternatívát az egyéni közlekedéssel szemben. A sűrítés a hétköznap reggeli és délelőtti időszakot, valamint a kora esti csúcsidőszakot érinti, ezen felül napközben a korábbiakkal ellentétben nagyobb befogadóképességű, hat kocsiból álló szerelvények közlekednek majd.

Október 11-én, pénteken reggeltől rendkívüli menetrendet vezetnek be a H5-ös HÉV vonalán, ennek értelmében a Batthyány tér és Békásmegyer között a vonatok sűrűbben közlekednek.

Reggel 8 és 9 óra között Békásmegyer és Batthyány tér között a jelenlegi 7-8 perc helyett 5-6 percenként közlekednek a vonatok, a délutáni, illetve kora esti időszakban 19 óra körül ugyanezen a szakaszon a jelenleginél szintén gyakrabban, 10 helyett 7-8 percenként követik egymást a szerelvények.

A Batthyány tér és Szentendre között közlekedő vonatok változatlan időpontokban indulnak, azonban irányonként két további vonat indul: hétköznapokon 9.16-kor és 18.06-kor Szentendréről, valamint 10.13-kor és 18.55-kor a Batthyány térről.

Október 14-étől, hétfőtől állandósított menetrend lép életbe a H5-ös HÉV vonalán: reggel hosszabb ideig tart a csúcsidőszak. Körülbelül 9 óráig 5 percenként, ezt követően 9.45-ig 7-8 percenként indulnak a vonatok. A jelenleginél fél órával tovább, körülbelül 10.45-ig minden vonat nagyobb befogadóképességű, 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik.

A délutáni csúcsidőszak is fél órával tovább tart egészen 18.47-ig, eddig a vonatok 6 percenként követik egymást, majd 19.18-ig 7-8 percenként.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.