Szegény ember vízzel főz

iho/közút   ·   2011.11.29. 13:00
00x

Mint arról már korábban beszámoltunk, a várva várt központi buszbeszerzési tendert egy időre felfüggesztették. Az egyre égetőbb helyzeten mindenki anyagi lehetősége szerint próbál enyhíteni: A Vértes Volán (Komárom-Esztergom megye) nemrégiben lezárult tenderén például nyolc, használt autóbuszt szállíthat a győztes SG Eszközlízing Magyarország és a Homm Kft. párosa. A nyolc járműből hat helyközi-távolsági szóló (várhatóan Mercedes Tourismo), egy használt nagy befogadóképességű szóló (három tengelyes Setra, vagy Mercedes), és egy helyközi kivitelű csuklós (Mercedes O405G) lesz.

A Vértes Volán használt O405G állománya hamarosan bővülni fog, az új beszerzésű normálpadlós kocsi várhatóan Komáromba fog kerülni<br/>(fotó: Gulyás Tamás)

A Vértes Volánhoz hasonló tendert írt ki nemrégiben a Győr–Moson–Sopron megyei Kisalföld Volán is, méghozzá három városközi és három távolsági használt autóbuszra. Információink szerint a cégnél már egy ideje bérben lévő öt Credo LH12, és a nemrég bemutatott Econell 12 fog így a cég állományába kerülni.

A prototípus Econell 12 hamarosan a Kisalföld Volán állományát fogja gyarapítani<br/>(fotó: Kravtex)

Kapcsolódó hírek