Szobrot kap az 58-as villamos!

iho   ·   2016.01.01. 18:00
00kicsi

Nem ez az első eset, hogy a budai hegyvidék legendás villamosjáratát megörökítik. A járat megszüntetése után szinte azonnal kiállítottak két 1000-es motorkocsit (1043, 1061) a volt végállomás közelében, ezek jó ideig, mint a zugligeti kemping pénztára és büféje működtek. Majd a Szépilona kocsiszín melletti Remiz étterem vezetősége gondolta úgy, a járatot klinkertéglából formázott domborművel örökíti meg. A Széll Kálmán tér átépítésének kezdetén – és egészen a tavalyi év végéig – sikerült titokban tartani, hogy a tér jó részét elfoglaló BKK-építmény egyik falát is a legendás járatnak szentelik. Talán új randevúhelyszín lesz a régi óra helyett az 58-as?

Ilyen lesz az 58-as emlékműve. A képre kattintva galéria nyílik (forrás: Facebook)

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Jönnek a cseh railjet-hasonmások

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.02.23. 12:00

Márciusban és áprilisban hazánk vasútvonalain tesztelik az új ötkocsis cseh szerelvényeket. Az utasok majd a Metropolitanokon próbálhatják ki ezeket, ha minden jól megy.