Teherautót gázolt Komáromnál a Kálmán Imre EuroNight

iho/vasút   ·   2018.03.12. 09:01

Nem indul jól a hét az 1-es vonalon. Komáromnál, a Klapka György úti vasúti átjáróban a 463-as számú Kálmán Imre EuroNight vonat Taurusa egy darus autóval ütközött, ezért Ács és Komárom között az egyik vágányt lezárták. A balesetben személyi sérülés nem történt, a járművek érintőlegesen ütköztek egymással. A Katasztrófavédelem információi szerint a komáromi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a helyszínen dolgoznak, és egy daru is elindult Tatabányáról. A vonat utasait a hátsó kocsikban helyezték el biztonságosan. A közúti forgalmat elterelik a hatósági beavatkozás idejére.

Az 1-es vonalon baleset és biztosítóberendezési hiba is nehezíti a közlekedést hétfőn reggel

Almásfüzitő és Tata között szintén csak egy vágányon lehet közlekedni műszaki hiba miatt. Almásfüzitőn nem állhatnak meg a személyvonatok, ezért Almásfüzitő és Almásfüzitő felső között pótlóbusz szállítja az utasokat. A korlátozás miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon utazóknak húsz-negyven perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.