Tizenhétkocsis a Metropol

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.03.11. 19:00
kiskep

A Szenc (Senec) és Diószeg (Sládkovičovo) közötti vágányzár első fázisa március 10-étől április 3-áig követel rendkívüli intézkedéseket. A ZSSK szlovák vasúttársaság információi szerint tíz és huszonöt perc közötti késésekre lehet számítani a szakaszon a pálya kapacitáscsökkenése miatt. A pályafelújítási munkák harminc vonat menetrendjét befolyásolják, köztük a Metropol EN járatot. Egy reggeli személyvonatot Pozsonyból Vágsellyére (Šaľa) pótlóbusz helyettesít.

A tizenhétkocsis Metropol EN Galántán<br>(fotó: railtrains.sk)

A Szlovákiában 130-as pályaszámú Pozsony–Párkány/Nána (Štúrovo) vonal kapacitásának korlátozódása miatt kisebb-nagyobb késésekre lehet számítani. A reggeli és délutáni csúcsforgalomban egyéb rendkívüli intézkedések bevezetésére is szükség van. Ilyen például a Metropol EuroNighthoz csatolt hatkocsis gyorsvonati szerelvény, amit Galántán kapcsolnak le a vonatról. Így a Pozsony–Galánta szakaszon a Budapestre közlekedő Metropol figyelemreméltó hosszúságú, egészen tizenhétkocsis. A plusz szerelvénynek a vonatból való kisorolása miatt a vonat Galántán is megáll, ahol további késésre tesz szert. Ez április 3-áig naponta így is lesz.

A vágányzár oka, a hídfelújítás

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek