Tízeske pétfürdői munkája

Vörös Attila   ·   2016.02.29. 18:45
80__IMG_4123

Az M61 010-es mozdony egyik fix munkája, hogy kiszolgálja a Várpalota és Pétfürdő állomások közt kiágazó, a vegyi művekhez vezető iparvágányt. Nagy vonata ritkán van, a három-négy vagonos szerelvények a jellemzőbbek. A menetek általában hajnalban indulnak Győr-rendezőből, Várpalotát kétféleképpen is el szokták érni – a fehérvári felfordulás mértékétől függően – a 10-es vonalon Pápán és Celldömölkön át, vagy az 5-ösön Komárom–Kisbér felé. Február 29-én ez utóbbit választották: Tízeske négy vagonnal kelt útnak Győrből, hogy kora délelőtt már Fehérváron járja körül vonatát. Az iparvágány kiszolgálása után hasonló gyorsasággal zajlottak az események, délben már a vonat párjával haladt Komáromon át Győr felé az 5-ös vonalon a Nohab.

A Várpalota felől elérhető iparvágányon halad gyök kettővel Tízeske és négy vagonja. Nem lehet valami jó a pálya, folyamatosan sírt a sín... A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Ha érdekli, mikor merre jár az M61 010-es gép, a Nohab-GM Alapítvány honlapján, és a direkt erre specializált Facebook-oldalukon tájékozódhat!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek