Tolnai kerülő

Vörös Attila   ·   2013.04.10. 15:15
IMG_7204__130406_Sarpilis__M62175__400

A Kelenföld-Dombóvár-Pécs vonalon áprilisban nemcsak a budapesti szakaszon, hanem a középső részen, Sárbogárd és Dombóvár között is teljes kizárásos vágányzárak vannak érvényben. Április 3–10. között Sárbogárd és Rétszilas között egy útátjárót átépítenek, több helyen sínt cserélnek és az ehhez kapcsolódó utómunkákat végzik el.

Bátaszékhez közelít egy üres kocsikból álló szerelvény<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Az izgalmasabb munkát Döbrököz és Dombóvár között végzik, itt április 3-tól május 15-ig van vágányzár a 1571+42 szelvényben lévő Dombóvár III. számú Kapos-híd acél pályatartójának átalakítása, a háttöltés átmeneti szakaszának kialakítása és pályakorrekciós munkák miatt. Másfél hónapig tehát teljes kizárásos vágányzár van Dombóvár fölött, emiatt a személyvonatokat autóbuszokkal pótolják, a tehervonatokat pedig kerülő útirányon közlekedtetik. Az elegy java Dombóváron Kaposvár felé fordul és a Balaton partján közelíti meg Budapestet, azonban heti egy-két pár Dunaújváros–Szentlőrinc viszonylatú, a Lafarge cementgyárába kohósalakot szállító tehervonat a Dunaújváros–Rétszilas–Bátaszék–Dombóvár–Szentlőrinc útvonalon közlekedik.

Tolna-Mözs és Szekszárd között dönget a 175-ös egy jókora vonattal

A ma már elenyésző teherforgalmú dízeles vonalakon üdítő látvány a classic Szergej húzta, húsz Fals kocsiból álló tehervonat. A személyvonatok sem sok vizet zavarnak napközben, szerencsés esetben elég nagy távolságokat tud megtenni egy-egy terelt szerelvény megállás nélkül.

Nagydorog felé tekereg egy salakszállítmány

Kapcsolódó hírek