Tovább fuvarozhat Hollandiában és Németországban a TX Logistik

iho/vasút   ·   2022.07.04. 15:00
txlogistik_mozdonyok

A 2027-ig meghosszabbított engedéllyel veszélyes anyagokat is szállíthat a vállalat.

Az Európai Unió Vasúti Ügynöksége (ERA) megújította az olasz Mercitalia Grouphoz (Gruppo FS Italiane) tartozó TX Logistik AG vasúti árufuvarozási tevékenységének biztonsági tanúsítványát. A logisztikai vállalat engedélye öt évre szól, vagyis a cég legalább 2027-ig tevékenykedhet Hollandiában és Németországban. A tanúsítvány meghosszabbítását intenzív előkészítés előzte meg, mely során a TX Logistiknak eleget kellett tennie a szigorú uniós biztonsági előírásoknak.

A társaság nyilatkozata szerint a TX Logistik és a Mercitalia Group is prioritásként kezeli a biztonságot. Az engedély meghosszabbítása alapvető fontosságú a vontatási szolgáltatás folyamatosságához.

A TX Logistik Hollandiában jelenleg két fuvarozási útvonalat üzemeltet: a hollandiai Venlo és a Milánó keleti szélén fekvő Melzo között irányonként hetente hatszor, a Rotterdam–München–Kornwestheim viszonylaton pedig hetente háromszor közlekednek a tehervonatok.

A vasúti logisztikai vállalat célja, hogy a következő évek során tovább erősödjön Hollandiában és más európai vasúthálózatokon is. A cég Hollandián felül németországi, ausztriai, olaszországi, dániai, svédországi és svájci szállítási engedéllyel rendelkezik – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a TX Logistik két korszerű villamosmozdonya. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek