Tragikus vonatbaleset Csehországban

Korcsmáros Gábor   ·   2024.01.24. 09:10
detmar

A mozdonyvezető életét vesztette, legalább tizenöt utas pedig megsérült. 

Tragikus vasúti baleset történt január 24-én, a kora reggeli órákban az egyik vasúti átjáróban Dětmarovice állomás közelében. A Cseh Vasutak (ČD) IC 546 Ostravan Návsí állomásról Prágába tartó járata a Karviná és Bohumín megállók közötti szakaszon egy kamionnal ütközött a vasúti átjáróban 5 óra 43 perckor. 

A baleset kimenetele súlyos, mivel a 151.020-as pályaszámú mozdony vezetője a helyszínen életét vesztette, s a vonato utazók közül is legalább tizen-tizenöten megsérültek. Az észak-morvaországi vasúti átjárók nagyon veszélyesnek mondhatók, több súlyos vasúti baleset is történt már az elmúlt években is, gondoljunk csak az egyik Pendolino balesetére Studenkánál. 

Karviná és Bohumín között szünetel a vasúti forgalom mindkét irányban, a helyszínen van a rendőrség, a tűzoltóság és a közlekedési hatóság is, hogy kivizsgálják az esetet. A Cseh Vasutak közösségi oldalukon azt írják, hogy a helyreállítás az esti órákig is elhúzódhat. A regionális járatok helyett pótlóbuszok közlekednek, a távolsági járatok Havířov állomás felé kerülnek. A balesetről készült fotókat itt nézhetik meg. 

Nyitóképünk a helyi Tűzoltóság felvétele.  

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek