Tíz új Trollino jön a 75-ös, 76-os, 77-es, 80-as és 82A vonalakra

iho/közút   ·   2023.01.06. 12:00
00_bkk_trollino

A korszerű, alacsony padlós trolibuszok annak a negyvennyolc járműből álló flottának a részei, amik szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba.

A trolik a csehországi Plzenből érkeznek Budapestre, az átvételük folyamatosan és ütemezetten zajlik. A korszerű és alacsony padlós új járművekkel a sikeres tesztek után a 75-ös, 76-os, 77-es, 80-as és 82A vonalakon találkozhatnak majd az budapestiek.

(fotók: BKK)

2022. szeptember 22-én érkezett az első új troli Budapestre, amit novemberben továbbiak követtek. A 2022-ben érkezett hat trolibusz mindegyike utasforgalomban közlekedik. Jelenleg összesen hatvanhat Solaris–Škoda Trollino típusú trolibusz szállítja az utasokat a fővárosban, közülük harminchat csuklós Trollino 18-as.

A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni. Az új járművek műszaki kialakítása megegyezik a már forgalomban lévő, negyedik generációs Trollino 18-asok kialakításával, csak a homlokfaluk változott meg a legutóbbi modellfrissítéskor – a különbségek már a 2021-ben érkezett két csuklós járművön is láthatók.

A BKK a legkedvezőbb feltételek mellett bővíti a trolibuszállományt

A fővárosi trolibuszpark annak köszönhetően gazdagodik, hogy a BKK élt az opciós lehívási lehetőségével, és a Solaris–Škoda gyártójával kötött szerződése alapján megrendelte a fennmaradó negyvennyolc járművet. A trolibuszok szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba. A járművek összesen mintegy 26,7 millió euróba kerülnek, a számlát a Fővárosi Önkormányzat fizeti. A fizetendő ár csupán a forint–euró árfolyamromlás miatt emelkedett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.