Tucatnyi halott egy kínai buszbalesetben

MTI   ·   2012.04.24. 07:59

Ismét sok halálos áldozattal járó közúti baleset történt Kínában, újfent egy autóbusz utasai jártak szerencsétlenül. A busz frontálisan összeütközött egy teherautóval a közép-kínai Honan tartományban; a tragédiának legkevesebb 13 halottja és 12 sérültje van – jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.

Két héten belül ez volt a harmadik súlyos buszbaleset, és ezekben összesen 50-en vesztették életüket, valamint több tucatnyian sérültek meg, többen súlyosan.

A legutóbbi karambol hétfőn történt a déli órákban Vujang megye területén, három ember a helyszínen meghalt. A 22 sérültből tízen a kórházban haltak meg. A baleset körülményeit vizsgálják.

Egy nappal korábban Kelet-Kínában egy virágkiállításra sanghaji utasokat szállító turistabusz az autópálya korlátját átszakítva ütközött össze a vele szemben szabályosan közlekedő teherautóval. Tizennégy ember életét vesztette.

Április 12-én Anhuj tartományban egy kétsávos úton, lakott területen kívül ütközött össze egy busz egy teherautóval. A halottak száma 24 volt.

A hivatalos adatok szerint Kínában évente körülbelül 70 ezer ember esik áldozatul közlekedési baleseteknek és mintegy 300 ezren sérülnek meg. Ez naponta átlagosan 190 halálesetet és 800 sérültet jelent. Az okok közt elsősorban a gyorshajtás, a fáradtság, az ittas vezetés, valamint az utak rossz állapota szerepel.

Kapcsolódó hírek