Új Budapest–Párizs járat, Orly előnyei

Schulek Tibor   ·   2014.01.16. 12:15
cim

A Transavia légitársaság foglalási rendszerében megjelentek az új Budapest–Párizs járatának részletei. 2014. április 15-étől foglalhatóak a hetente háromszor közlekedő járatok, amelyek kedden, csütörtökön és vasárnap délután repülnek Párizs Orly és Ferihegy között. Az induló árak 40–50 euró környékén vannak irányonként, az átlagos jegyárak ennél valamivel magasabbak, amelyekhez további 5 euró fizetési illetéket is számolni kell.

A Transavia az Air France/KLM szövetség fapados légitársasága, amely Boeing 737-700-as és 800-as gépekkel repül öt hollandiai és négy franciaországi bázisról. Budapestről korábban Amszterdamba repültek, majd tavaly nyáron Rotterdamba helyezték át budapesti járatuk célállomását. A tavasszal induló járatuk pedig a második célpontjuk lesz a magyar utazóknak.

(fotó: a szerző)

A francia fővárosból induló gépeket a Transavia France repüli, amelynek flottájában tizenegy 186 személyes „nyolcszázas” Boeing 737-es altípus található, a gépek a cég jellegzetes zöld csíkozását is viselik. Mivel egyszerre sok járat indítását jelentette be a légitársaság, ezért repülős fórumokon felmerült annak is a lehetősége, hogy a kezdeti időben az Air France A320-as gépe repül Budapestre.

A két főváros közötti légi forgalomnak bizonyára jót tesz az új versenytárs megjelenése, mert remélhetőleg csökkenti az átlagos jegyárakat. Jelenleg az Air France napi háromszor (reggel, délelőtt és kora délután, egyes napokon este) a legforgalmasabb, Charles de Gaulle repülőtérre érkezik Budapestről, és szintén ide érkezik a fapados Easyjet naponta repülő narancssárga légibusza is. A Ryanair pedig heti ötször Párizs-Beauvais repülőterére közlekedik, amely több mint egyórányi buszútra van a várostól (85 kilométer), és a beutazás jelentős többletköltséget ró az utazóra.

A Transavia áprilistól a második legforgalmasabb Orlyra érkezik, amelyik jó RER-kapcsolattal rendelkezik Párizs belvárosa felé. Korábban erre a repülőtérre érkezett az azóta már megszűnt SkyEurope légitársaság, illetve az Easyjet is Budapest felől. Szintén érdekesség, hogy a Wizz Air sok éve nem repül Magyarországról Franciaországba, holott majd minden fontosabb bázisáról repül Beauvais-ra, illetve pár járattal Lyon/Grenoble repülőterén is jelen van.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek