Új Kína–Törökország vasúti konténerfuvar a Maersknél

iho   ·   2020.05.04. 15:00
400px_maersk_vasut

A Maersk interkontinentális vasúti szállítási hálózatához (ICR) tartozó új fuvarlehetőség tizenhat napot vesz igénybe. A logisztikai vállalat számos kínai és törökországi helyszín között nyújt szállítási kapcsolatot, melyhez sokféle szállítási előtti és közbeni szolgáltatás is elérhető. Az expressz vasúti fuvar hetente egyszer, keddenként vehető igénybe, a kihasználtsági szint függvényében.

A kínai Hszian és a törökországi Izmit között is szállít már a Maersk (fotó: Maersk)

A Maersk azért döntött úgy, hogy Törökországot is bekapcsolja az interkontinentális vasúti hálózatába, mivel az ország földrajzi elhelyezkedése stratégiai fontosságú, elérhetőek széleskörű ipari szolgáltatások, továbbá a török kormány is országszerte ambiciózusan fejleszti a vasúti infrastruktúrát. A lépés nemcsak a török cégek számára kedvező: Ázsia és Európa között is új szállítási kapcsolatot teremt.

A multimodális cég szerint a szolgáltatás ideális a törökországi autóipari és technológiai iparág ügyfeleinek, valamint az egyéb olyan ágazatok számára, melyeknek azonnali szükségük van a piacra történő gyors szállításra. A jó kapcsolatokkal bíró törökországi vasúthálózat az Isztambul közelében található izmiti Korfez kikötőn keresztül, a Maersk Sealand ráhordó szolgáltatását használva összeköttetést nyújt a Fekete-tengerhez, Kelet-Európához, valamint a dél-európai országokhoz.

Az ellátási lánc igényeitől függően az integrált tengeri kínálat részeként az ügyfelek rugalmasan választhatnak a Maersk különféle vasúti és tengeri szállítási szolgáltatásai közül. Ezek a logisztikai szolgáltatások pedig lehetővé teszik, hogy gyorsan reagáljanak a változó piaci igényekre. Az ügyfelek ráadásul további előnyökhöz juthatnak a Maersk saját tulajdonú flottájának használatával, a vállalat üzemeltetési tapasztalataival, valamint a szállítás közbeni átláthatósággal – írja a Rail Freight.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek