Új Škoda-vonatok a Cseh Vasutaknak

iho/vasút   ·   2011.11.24. 18:00

A Škoda Transportation elkészült a Cseh Vasutak (ČD) számára gyártott 15 háromkocsis és négy kétkocsis 7Ev RegioPanter villamos motorvonat első példányaival, jelentette a Railwaygazette. A teljes rendelés értéke 51 milliárd cseh korona (mintegy 560 milliárd forint).

A részben alacsonypadlós, egyszintes, regionális és elővárosi vonatok légkondicionálással, első és másodosztályú ülésekkel készültek, a mellékhelyiségeket kerekesszékkel is lehet használni, a szerelvényeket 230 voltos elektromos csatlakozókkal és audiovizuális utastájékoztatóval szerelik fel. A szerelvények a Csehországban használatos mindkét áramnemmel (25 kilovoltos, 50 hertzes ipari energia és 3 ezer voltos egyenáram) működnek.

Külön hely van a nagy csomagoknak, babakocsiknak és bicikliknek. A szerelvények felépítménye aluminiumból, a kocsik vége és eleje acélból készült, a csúcssebességük 160 kilométer per óra.

A vonatokat jövő év elejétől 2014. februárjáig szállítja le a cég, valamennyit a Škoda Transportation leányvállalta, a Škoda Vagonka készíti Ostrava-Vítkovicében.

Az új motorvonat még bemutatón<br />(fotó: zelpage.cz)

Kapcsolódó hírek