Újabb érdekes képek a Fortepan-archívumban – 2. rész

Istvánfi Péter   ·   2013.03.27. 14:00
00x

A legutóbbi frissítés után bő egy hónappal egy különkiadással jelentkezett a Fortepan-archívum. Az elsősorban településtervezéssel foglalkozó Városépítési Tudományos és Tervező Intézet (Váti) ajánlotta fel archívumát az oldal részére. A háborút követő égető lakáshiány enyhítésére már az ötvenes években indultak lakásépítési programok, amik egészen a rendszerváltásig kitartottak. Az oldal friss menüjére kattintva előbukkanó képsorozatokon a Váti gondozásában épülő, félkész és kész lakótelepeket láthatunk, a házsorok között természetesen az Ikarus gyár korabeli buszaival.

A kötöttpálya iránt rajongók most kevesebb, ám annál érdekesebb képeket találnak a frissítésben: a miskolci kéttengelyes villamosok, valamint az egykori szegedi 2-es villamos mellett színes felvételen elevenedik meg a pécsi valamint a nyíregyházi villamos.

Egy 311-es Ikarus várakozik a félkész leninvárosi (Tiszaújváros) lakótelepen<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(A képek forrása a Fortepan-archívum)

Kapcsolódó hírek

Vasút Városi vasút

Idén is jár a budapesti Fényvillamos

iho/vasút   ·   2020.11.27. 11:10

Az ünnepi dekorációba bújtatott, fényárban úszó nosztalgiajármű idei első útját a korábbi években megszokott módon a 2-es villamos vonalán tette meg, különleges hangulatot varázsolva a Duna-partra.