Újabb három évre biztosítva van a budapesti bérlet- és jegyautomaták üzemeltetése

iho   ·   2021.11.13. 18:05
00_bkk_jegyautomata

Döntött a BKK: a Senso Media Zrt. lett a fővárosban működő bérlet- és jegykiadó automaták hálózatának üzemeltetéséről szóló közbeszerzési eljárás nyertese. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban legalább további három évre biztosított lesz az automatahálózat működtetése.

A BKK bérlet- és jegykiadó automatáinak üzemeltetéséről szóló jelenlegi szerződés 2021. december 21-én lejár, ezért idén szeptemberben elindult az új szerződés megkötéséhez szükséges közbeszerzési eljárás. A határidőig beérkező ajánlatokat a BKK a törvény által előírt módon megvizsgálta, értékelte, majd 2021. november 11-én a Senso Media Zrt.-t hirdette ki nyertesnek, amely a legkedvezőbb ajánlatot tette. A közbeszerzési szabályok alapján a szerződés aláírását követően 2021. december 22-től legalább három évre lesz biztosított az automatahálózat üzemeltetése Budapesten, a megállapodás időtartama további 1+1 évvel opcionálisan meghosszabbítható.

A most záruló közbeszerzéssel párhuzamosan a Budapesti Közlekedési Központ egyéb lépéseket is tett annak érdekében, hogy az automatahálózat mind technikai, mind felhasználói szempontból fejlődjön. A BKK megrendelésére a jelenlegi üzemeltető, a T-Systems belülről átépíti, korszerűbbé teszi a készülékeket, ami időszerű, hiszen a rendszer már hétéves. A Budapesti Közlekedési Központ emellett folyamatosan figyeli a vásárlási szokásokat, a változó technikai körülményeket, a bevételek alakulását, az automaták kihasználtságát és ezek alapján optimalizálja értékesítési csatornáit, köztük az automatahálózatot is. A társaság egyik legfontosabb célja, hogy minél jobban alkalmazkodjon a fővárosban közlekedők igényeihez, szokásaihoz. Ennek köszönhetően a hálózat üzemeltetése az eddigiekhez képest gazdaságilag fenntarthatóbbá válik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.