Újabb troliterelés Szegeden: ezúttal a végállomáson

Garai Szakács László   ·   2015.07.15. 18:45
markovit0

A Tisza Lajos körúti felújítás miatt a trolikat már korábban leterelték az eredeti útvonalukról, most azonban egy kicsit többről van szó: a 8-as és 10-es troli a klinikai végállomáson ugyanis „tömböt kerül”, de ezt most egy hónapon át nem tudja megtenni, mert a Markovits utcát lezárták, így viszont képtelenség körbemenni. Nem volt más lehetőség, a szegediek által csak „Nagy SZTK”-nak becézett megállót kellett kinevezni ideiglenes végállomásnak, a Szentháromság utca elején.

A Blue Drive itt is jól jön: ahogy a szeged.hu sejtette, az új Ikarus-Škoda trolik ugyanis miután megálltak ideiglenes végállomásukon, úgy tudnak megfordulni, ha „végigrepesztenek” a Szentháromság utcán a nagykörúti körforgalomig. Így is tesznek, miután ott megfordulnak az épp átnevezés alatt lévő Ságvári-gimnázium megállójában „változnak vissza” trolibusszá, a sofőrök ott illesztik vissza a csápokat a drótokra.

Egy napja őrült módon dolgoznak a Markovits utcában. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

Hogy pontosan mit csinálnak egy hónapon át egyébként a Markovits utcában, nem tudni, közműépítés az indok, azaz bármi lehet. Elkapkodni mindenesetre nem kapkodják el, képeink ma, ebédidőben készültek, de nem azért nem látnak rajta munkásokat, mert éppen a hazait falatozzák valahol az árnyékban. A lezáráson túl még semmit nem csináltak. Nem úgy a Boldogasszony sugárút túloldalán, a Vitéz utcában, ahol hivatalosan nincs is semmilyen útzár. Ott bizony javában dolgoznak. A szemfüles galérianézegető még egy érdekességet észrevehet: a menetrend szerint a trolik csak iskolaszüneti munkanap járnak ezen az útvonalon. Ám az augusztus 14-éig tartó lezárásba beleesik néhány hétvége. Szerettük volna megtudni, ez azt jelenti-e, hogy Szeged két legforgalmasabb trolivonalán hétvégente nem járnak a trolik, vagy egyszerűen nem figyeltek oda a menetrend szerkesztői, ám cikkünk megjelenéséig erre nem kaptunk választ.

Ha az SZKT esetleg felel, azonnal frissítjük írásunkat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek