Újabb Vectron-vásárló a színen

iho/vasút   ·   2017.04.13. 18:45
400px_unipetrol_vectron

A korszerű villanygépeket flottafrissítési programjának részeként szerzi be a petrolkémiai iparban tevékenykedő Unipetrol-csoport teherfuvarozási ága. Az Unipetrol Doprava a vontatáson és a tanácsadási szolgáltatásokon felül tehervagonok bérbeadásával, javításával és tisztításával is foglalkozik anyacégén, a PKN Orlen Groupon belül és kívül egyaránt.

A csehországi Unipetrol Doprava is a Vectron-használó társaságok egyre népesebb táborát gyarapítja hamarosan (látványterv: Railcolor)

A 6400 kilowatt teljesítményű Vectronokat Csehországon kívül Németországban, Ausztriában, Lengyelországban és Szlovákiában tervezi bevetni a cégcsoport, ezért a Siemens feltelepíti rájuk az egységes európai vonatbefolyásolási rendszert (ETCS), valamint a különböző országok saját befolyásolási rendszereit is. Igény esetén további országok befolyásolórendszerével is el lehet majd látni a mozdonyokat.

Az Unipetrol Doprava középtávú tervei között szerepel, hogy szállítási mennyiségét a jelenlegi évi 3,1 millió tonnáról négy millióra növelje 2021-re, ennek egyik előfeltétele a mozdonyflotta korszerűsítése. Az első Vectront a tervek szerint idén decemberben, a másik kettőt pedig jövő tavasszal vehetik át – számol be a Railway Gazette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek