Újra indul a RegioJet adriai fürdősvonata, idén Budapesten át

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.02.02. 20:15
A Regiojet tavaly indította először adriai fürdősvonatát

A cseh magánvasút közleménye szerint május 28-án indul a fiumei fürdősvonat második szezonja, nem kis újdonságokkal: Csorna helyett Budapest érintésével közlekedik a járat, és egy új úti cél is lesz, mégpedig a dalmáciai Split. A vonat Prágából 17 óra körül indul, Pozsonyban az esti órákban lesz, Budpestre pedig éjfél körül érkezik, Zágráb érintésével jut el tovább a horvát tengerpartra. Fiumébe a délelőtti órákban ér, a vonat másik fele, amit Ogulin állomáson kapcsolnak le, kora délutánra ér Splitbe. Visszafelé Splitből délután, Fiuméből pedig este indul a járat, a két szerelvényrész ugyancsak Ogulinban kapcsolódik, és a reggeli órákban érkezik Budapestre, Prágába pedig délután érkezik.

A járatok május 28-tól indulnak, előbb csak heti három alkalommal, odafelé keddi, pénteki és vasárnapi indulással, visszafelé pedig hétfőn, szerdán és szombaton indul majd Horvátországból. Júliusban és augusztusban naponta közlekedik majd, szeptemberben pedig újra heti háromszor jár. A vonaton egyaránt ülő- és fekvőhelyes kocsik is lesznek. Egy szerelvény maximális kapacitása eléri a 650 főt, ami tizenöt kocsit jelent. Aki már utazott a RegioJet vonatán, az tudja, hogy magas fokú szolgáltatási színvonalat nyújtanak a fedélzeten, a fekvőhelyes kocsikban a családok számára kedvezményesen érhető el a négyágyas kupé, amiért csak három ágyat kell megfizetni. 

(fotó: Vörös Attila)

A tavaly útjára indított fiumei fürdősvonat szinte azonnal nagysikerű lett, igazi vasúti besztszellernek mondható, hiszen annak ellenére, hogy csak júliusban indult el a járat, néhány nap után már szinte minden járat színültig tele lett, és a nyári szezon végére több mint 60 ezer utasról számolt be a vasúttársaság. A RegioJet idén még ezt is szeretné túlszárnyalni, az idei szezonban – ha minden jól megy, és a határok is nyitva lesznek, akkor a százezres lélektani határ a cél. Ez valószínűleg sikerül is nekik, mivel az árak az egyik legismertebb kétéltű ülepe alatt kezdődnek: egy irányban az ülőkocsiban már 22 eurótól érhető el a menetjegy – ezeket egyébként már februárban elkezdik árusítani. A fekvőhelyes kocsiban egy irányban 30 euró a kezdő tarifa. Ebben az árban pedig már benne van a helybiztosítás ára is, semmiféle felár már nem fizetendő (kivéve, ha kerékpárt is viszünk). A vonatokhoz buszos csatlakozások is lesznek, az adriai tenger szinte teljes hosszán elterülő üdülőkbe, de a montenegrói Kotorba, vagy a boszniai Neumba is el lehet majd jutni. 

A Regiojet a vonatot továbbra is külföldi partnereivel együttműködésben fogja közlekedtetni, Horvátország területén a HŽ személyszállítás és Magyarország területén pedig a Continental Railway Solution Kft. lesz a partnere.   

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek