Újul a metró, szűkül a BKK

iho   ·   2014.08.17. 09:15

Örök kérdés: mikor és hogyan (legfőképp miből) újítják fel a 3-as metrót? A főpolgármester ezzel a kérdéssel kezdte nyilatkozatát az InfoRádióban. Elmondta: a pálya felújítására indított tervezési tendert már lezárták, a nyertes a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. lett. A kormány augusztus 13-i döntésével engedélyezte a hitelfelvételt, a várhatóan 2015-ben elinduló felújítás megoldást jelent az elkövetkező 20-25 évre. Új metrószerelvények beszerzésére egyelőre nem gondolnak, a jelenleg is járó orosz vonatokat újítják fel.

Várhatóan változik a főváros, a BKK és a BKV viszonya. Budapest közszolgáltatási rendszerét egyben tartandó, egy városigazgatóságot szeretnének létrehozni, amelynek a szűkebb kompetenciájú (forgalomszervezés, kontrolling) BKK is a része lenne. A tendereket, fejlesztési pályázatokat egy, fővároson belüli cégbe szeretnék összevonni.

Kitért a főpolgármester az akadozó közbringa-rendszerre is: a MOL Bubi egy-két héten belül elindulhat, a kötbérből befolyó pénzeket a rendszerbe forgatják vissza, valószínűleg újabb kerékpárokat vásárolnak belőle.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek