Van még potenciál a Kína és Oroszország közötti árufuvarozásban

iho/vasút   ·   2021.11.16. 12:00
transcontainer

Az orosz TransContainer új együttműködésekkel igyekszik kiaknázni a lehetőségeket.

A Kína és Oroszország közötti szállítási mennyiségek növekedési potenciállal bírnak. Ugyanez érvényes a Kína és az Oroszország távol-keleti kikötői közötti mennyiségekre is, melyet a TransContainer két kínai vasúti platformmal kötött szándéknyilatkozattal kíván még jobban fellendíteni. Az új partnerekkel, vagyis Kína Sanghaj városával és Hupej tartományával kötött együttműködések idén decemberben lépnek hatályba, melyekkel az orosz logisztikai vállalat tovább növeli jelenlétét a kínai piacon, elősegítve a két ország közötti áruszállítás és a tranzit áruszállítás volumenének további növelését.

A TransContainer szerint a szándéknyilatkozatnak hamarosan már kézzelfogható eredményei is lesznek: az orosz vállalat és a sanghaji Orient Silk Road Transport Service Inc. közötti megállapodás együttműködést ír elő a Sanghajból Oroszországba, valamint onnan vissza irányuló vasúti szállítások terén. Az együttműködésnek köszönhetően a két partner már havi három Sanghajból Oroszországba tartó, kínai árukat szállító blokkvonattal számol, sőt, pozitív tendencia esetén ez a mennyiség jelentősen emelkedhet: akár 10–15 szerelvény is indulhat havonta.

Az orosz cég lépése tovább erősíti azt a tendenciát, mely szerint az Oroszország távol-keleti kikötőibe beruházó vállalatok növelik a vasúti áruszállítás volumenét Európa felé. A második szándéknyilatkozatot Hupej tartomány vasúti platformjával, a vuhani Wuhan Trans Best Supply Chain Technology-val írta alá a TransContainer, mely pontosan ezt célozza meg: a két vállalat Kínai és Oroszország csendes-óceáni kikötői közötti multimodális árufuvarozás fellendítése érdekében dolgozik majd együtt. Az induló szolgáltatások száma egyelőre nem ismert, az együttműködés azonban jelzi a multimodális szolgáltatások iránti keresletet, valamint az Új Selyemút mentén kiaknázható potenciált – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek