Vasúti baleset Lengyelországban, szerencsés kimenetellel

iho/vasút   ·   2017.08.31. 08:45
lengyel_vonatbaleset_kislid

A gyorsvonat kocsijai a peron mentén oldalukra dőltek (forrás: tvn24.pl)

A baleset szerda este tíz órakor történt a pomerániai Smętowo Graniczne állomásán, Gdansktól délre, a Gdansk és Bydgoszcz közötti fővonalon. A Zakopanéból Gdyniába tartó gyorsvonat eddig ismeretlen okból belerohant az állomáson álló tehervonatba.

Eddig nem lehet tudni, hogy a tehervonat miért állt meg az állomáson, a gyorsvonat menetrend szerint közlekedett. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a mozdonyvezető a veszélyt észlelve olyan intenzitással fékezett, hogy az éjszakai sötétségben a vonat szikraesőbe burkolózott. Az ütközés következtében a tizenegy kocsis vonatból hét kocsi és a mozdony kisiklott és a peron mentén az oldalára dőlt. A vonaton körülbelül kétszázan utaztak, a tűzoltók éjjel egy órára végeztek a helyszín átkutatásával, huszonnyolc sérültet szállítottak kórházba.

A vonalon jelenleg áll a vasúti közlekedés, a vasúttársaság pótlóbuszokat állított forgalomba. A menetrendszerű közlekedés helyreállítását délután egy órára ígérik.


* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.